Harry Potter kitap serisinin son, 6 kitaptan uyarlama filmi Harry Potter Melez Prens’in (orjinal adıyla: Harry Potter and the Half Blood Prince) fragmanı yayında.

Lord Voldemort’un çocukluğuna gideceğimiz film 21 Kasım 2008’de Türkiye’de. TümHarry Potter severlere duyurulur.

Harry Potter ve Melez Prens

Filmin konusu:

Harry Potter ve Melez Prens‘de Voldemort’un geri dönüşünü Sihir Bakanlığı’nın da kabul etmesiyle artık insanlar Harry’i “Seçilmiş Kişi” diye çağırmaya başlarlar. Bu arada Harry kendisine vaftiz babası Sirius‘tan miras mallar kaldığını öğrenir. Bu mallar, Zümrüdüanka Yoldaşlığı‘nın gizli karargahı olan Grimmauld Meydanındaki, Black ailesinin evi ve yarı deli ev cini Kreacher‘dır. [3]

Harry, Profesör Snape‘in Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni olduğu anons edildiğinde afallayıp kalır. Snape’nin yerini, Harry’nin farkında olmadan öğretmenlik yapması için ikna ettiği Horace Slughorn doldurur. Bu bir bakıma Harry’nin faydasına olmuştur çünkü; Slughorn, Harry’i Snape’in istediğinden daha düşük bir S.B.D. (Sıradan Büyücülük Düzeyi) puanı ile F.Y.B.S (Feci Yorucu Büyücülük Sınavları) İksir sınıfına kabul eder. Böylece Harry seherbaz olabilmesi için gereken dersleri alabilir.(Harry’nin gelecekte yapmayı düşündüğü tek meslek seherbazlıktır. Hakkındaki kehaneti de duyduktan sonra kendisi için karanlık büyücülerle savaşmaktan daha uygun bir meslek olamayacağını düşünmektedir.) Profesör Slughorn, Harry’e kullanılmış bir iksir kitabı verir ki bu kitabın sahibi “Melez Prens“‘dir. Kitaptaki iksirlerle ilgili el yazısıyla yazılmış küçük notlar Harry’nin başarılı iksirler yapmasını ve ödül olarak küçük bir şişe Felix Felices (şans iksiri) kazanmasını sağlar.

Dumbledore, Harry’e özel dersler vermeye başlar. Aslında bu dersler, düşünseli ile Voldemortla ilgili anılara yapılan yolculuklardır. Dumbledore, Voldemort’un ölümsüz olabilmek için ruhunu 7 parçaya bölerek onları Hortkuluk denilen bazı nesnelere yerleştirdiğini tahmin etmektedir. İki hortkuluk imha edilmiştir (Tom Riddle’nin günlüğü ve Marvoldo Gaunt’un yüzüğü). Bu arada gelişen olaylarla Harry Melez Prensin Severus Snape olduğunu öğrenir.

3. hortkuluk Salazar Slytherin‘e ait olan bir madalyondur ve madalyon iyi korunan bir mağarada gizlenmiştir ve içi gizemli bir sıvıyla dolu bir kabın dibindedir ve madalyona ulaşmak isteyen kişinin bu sıvıyı içmesi gerekmektedir. Dumbledore sıvıyı içer ve çok güçsüz ve yorgun düşer sonunda bir madalyon ve kendine R.A.B. diyen birinden kısa bir not bulurlar. Harry, Dumbledore’u da alarak hızla oradan uzaklaşır. Dumledore’un iyileşebilmesi için Snape’in ona bir iksir hazırlaması gerekmektedir. Okula vardıkarında, Draco Malfoy‘un yardımı ile okula sızan ölüm yiyenlerle karşılaşırlar ve Snape, Dumbledore’u öldürüp ölüm yiyenlerle birlikte okuldan ayrılır. [4] (Wikipedia‘dan alınmıştır.)

Yönetmen: David Yates

Oyuncular:

  • Harry Potter –> Daniel Radcliffe
  • Ron Weasley –> Rupert Grint
  • Hermione Granger –>Emma Watson
  • Albus Dumbledore –> Michael Gambon
  • Horace Slughorn –> Jim Broadbent
  • Severus Snape –>Alan Rickman

Orijinal fragman

Türkçe altyazılı fragman

Filmin resmi web sitesi : http://harrypotter.warnerbros.com/harrypotterandthehalf-bloodprince/

Harry Potter ve Melez Prens