Mükemmel bir etkinlikti!..

21 Haziran 2008 / Yılın En Uzun Dans Günü!

Tüm haftanın yorgunluğu ve multi sıcak hava yüzünden evden erken çıkamadım; etkinlik alanına 20.30 gibi gidebildim. Santral İstanbul‘a ilk kez ayak bastım. Ne kadar güzel bir yermiş orası! Bilgi Üniversitesi almış bir güzel elden geçirmiş, takdir ettim yapanları.

Efes Pilsen One LoveAlana girer girmez yandaki “festival ablası” karşıladı bizi. Saçlarının arasından bir program çekip aldık. Gittiğim sırada hiç bir konser yokmuş alan keşfine çıktık. Alanda yeme içme yerleri; langırt, dart gibi oyunlar, sponsorların tanıtım standları, karaoke çadırı vardı ve doğal olarak sahne vardı.

Etrafta jonklörler ve poiciler de var.

Bu akşamın yıldızları Hot Chip ve Roisin Murphy.

Gezintimizin sonunda Hot Chip konseri başlayana kadar attık kendimizi çimlere.

Bu arada organizasyon Pozitif , ses sahne de Altın Çizme‘ ye ait.


Hot ChipHot Chip
Hot Chip İngiliz bir grup. Çok eğlenceli bir grup kendileri, insanın sürekli dans edesi geliyor. Müzik türlerini tanımlamak biraz zor ama diyebilirim ki elektronik, pop, rock, teknonun karışımı indie bir müzik. Grup beş kişiden oluşuyor ama lead vokal Alexis Taylor bende ayrıca bir hayranlık uyandırdı. Nükleer santral işçisini andıran kıyafetiyle çıktığı sahnede harikalar yarattı. Sesini çok ama çok güzel kullanıyor. Sıfır detoneyle konseri tamamladı.Dinlemeyenlere şiddettle tavsiye ederim.
Grubun resmi web sitesi: http://www.myspace.com/hotchip MySpace sayfası: http://www.hotchip.co.uk/


Roisin Murphy
Efes Pilsen One Love Roisin MurphySesi ve dansıyla hem kulağa hem göze hitap eden İrlanda doğumlu ablamız Roisin, herkesi dans manyağı yaptı.Muhteşem yorumuyla, birbirinden ilginç gözlükleriyle , şapkalarıyla ve cool duruşuyla herkesi kendine hayran bıraktı.Moloko’nun eski solisti olan Roisin Murphy, İngiltere’de dansın kraliçesi olarak biliniyor ve gerçekten bunun hakkını iyi veriyor.NOT: Öğrendik ki ismi “Roşin Mörfi” diye okunuyormuş:)
Meraklısına:Resmi web sitesi: www.roisinmurphy.com
MySpace sayfası: www.myspace.com/roisinmurphy

Konser sonuna doğru Converse’in gazabına uğradım. Zavallı ayaklarım acı çekiyordu eve döndüğümde:(
Arkası yarın…