22 Haziran 2008 / Gypsy Patlasın Punk Oynasın!

Önceki gecenin yorgunluğuyla ertesi gün kendime gelmem kolay olmadı.

Ama Shantel var işin ucunda. Gitmem gereeeeeeeeek! Nedense tarih tekerrürden ibaret oldu ve pazar günü de alana gidişim 20.30’u buldu:) Daha giriş kapısındayken çok güzel bir trompet sesi gelmeye başladı.Yaklaştıkça sesler gitgide güzelleşti. Baktım sahnede tombik bi hatun, yanında da iki tane zenci vokalist. Arkalarında da tuba, trompet Allah ne verdiyse her türlü üflemeli alet. Fıkır fıkır bir Balkan Müziği yapıyorlar bir yandan Hip Hop duyuluyor; bir yandan da göbek atıyorlar. Şenlik vaaaaaar!


Miss PlatnumMiss Platnum Daha önce hiç dinlememiştim Miss Platnum’u. Hanım kızımız aslen Romanyalı’ymış ama Almanya’da yaşıyormuş. Hiphopımsı Balkan Müziği’nin ortaya çıkışı pek tesadüf değil gibi görünüyor.

“Give Me The Food” direkt favorim oldu.

” Give me the food, I said give me the food
Give me no fruit if you love me”

Şarkıyı kendim başta olmak üzere yemek yemeyi seven herkese armağan ediyorum. Tüm sözler burada.

MySpace sayfası: http://www.myspace.com/missplatnum

Geç gittiğim için iki üç şarkısını dinleyebildim canlı olarak Miss Platnum’un . Efes One Love’a playlistime böylesine eğlenceli bir grup eklediği için teşekkürü borç bilirim! Bugün Converse’sizliğin dayanılmaz hafifliğini yaşıyorum:) Converse demişken 100.yıllarını kutlarken Türkiye’den kendilerine seçtikleri yüz Athena. Ayak ağrıtıyor meret ama yine de giyilesi. Albenisi çok:) Neyse geçelim fasülyenin nimetlerine. Çimlerde yarım saat kadar keyif yaptıktan sonra beklediğim an geldi çattı.

Ladies and Gentleman Please Welcome To Shantel!


Shantel & Bucovina Club OrcestarEfes Pilsen One Love 7 Shantel
Beklediğim an artık geldi! Zıplamak hoplamak her genç gibi benim de hakkım:PAlman dj, prodüktör, müzisyen Stefan Hantel’in Balkan müzik orkestrası Bucovina Club Orcestar ile muhteşem bir performans sergiledi. Ekip olarak o kadar yüksek enerjileri var ki alanda tepinmeyen kalmadı! Yaklaşık 10 dakika süren bir Disko Partizani dinledik. Herkes havaya girmiş deli gibi dans ediyorken konser bitti hoşçakalın dediler! Bis üzerine, 8 numaralı Türk forması giyip 20 dk daha konsere devam ettiler. Trampet’in üstüne su döküp ritm tuttuğu sahne şovu uzun süre hatırlanacaktır sanırım.

Not: Bucovina’nın bayan solisti Bulgar ablamıza ayrıca selam ederim.

Shantel’in web sitesi: http://www.bucovina.de/

Hani olur da açılırsa diye de Shantel’in Youtube sayfası: http://www.youtube.com/guilty76am


Efes Pilsen One Love 7 Gogol BordelloGogol Bordello
Kiev doğumlu solist Eugene Hütz; Polonya, Macaristan, Avusturya, İtalya’da yaşam derken New York City’de yaşamaya karar vermiş ve burada Gogol Bordello’yu kurmuş. İyi ki de kurmuş.Deliler topluluğu grup sahnede bir dakika yerinde durmadı, seyircilerin durmasına da izin vermedi!

Grubun kemancısı Sergie’nin notaları, bir korsan gemisinde biraların su niyetine içildiği eğlencede gibi hissettiridi. Şovlarıyla sahneyi renklendiren vokalistler de görülmeye değerdi.

“Start Wearing Purple”la tüm One Love izleyicileri kendinden geçti… da ra da ra day!

Eugene’in sosyal içerikli mesajıyla da yazıyı bitireyim: “Size daha fazla Ramada Oteli ya da Mc Donalds değil kültürünüz lazım. Sulukule’ye sahip çıkın!”

Bayıldık kendilerine. Yine gelsinler, hep gelsinler!

Grubun resmi sitesi: http://www.gogolbordello.com/
MySpace sayfası: http://www.myspace.com/gogolbordello